Tekemisestä olemisen tilaan

Avaan sinulle nyt kokemusta, joka käynnisti oman matkani stressiarjesta kohti arjessa palautumista. Sitä, kuinka olemisen tila tuli arkeeni tekemisen tilan vastavoimaksi.

Keho oli kuormittunut, väsynyt, oireileva. Mieli tukossa ajatuksista. Lähinnä negatiivisia, kehää kiertäviä ajatuksista, menneen ja tulevan märehtimistä. Olin tehnyt liikaa, liian pitkään keholla ja mielellä. Tehnyt, tehnyt, tehnyt. Olin saanut lomaa töistä, jotta voisin osallistua HLF® rentoutus- ja meditaatio-ohjaajan koulutuksen intensiiviviikolle. Tuo viikko oli merkittävä käännekohta, joka käänsi suuntani takaisin kohti arjen tasapainoa.

Koulutusviikolla pääsimme kuin lillumaan rentoutusten ja meditaatioiden äärellä. Saimme nauttia inspiroivista luennoista ja pääsimme purkamaan oman mielen kuormaa, selkiyttämään omia ajatuksia herättelevien tehtävien kautta. Keho ja mieli saivat kaipaamiaan tilaisuuksia rauhoittua, hidastaa tahtia, hiljentyä. Olla. Pääsimme harjoittelemaan mielen tuomista tähän hetkeen ja matkaamaan kohti omaa sisintä.

Koulutuksessa kuulin ensi kertaa käsitteistä tekemisen ja olemisen tila. Tajusin eläneeni siihen asti pääosin tekemisen tilasta käsin; vaaka liikaa kallistuneena tekemisen puolelle. Koulutusviikko kuin keikautti tuosta stressintäyteisestä tekemisen tilasta vaa’an toiseen päätyyn, olemisen tilaan. Olemisen tilassa keho ja mieli pääsevät palautumaan. Sitä vain on, tässä hetkessä. Mieli on tyyni, kehossa vallitsee rauha. Sisäistä ja ulkoista maailmaa havainnoi tietoisesti, neutraalista tilasta käsin. Tällaisessa ’olemisen kuplassa’ lähdin koulutuksesta takaisin arjen pariin. Sain ihmetellä kuplan sisältä maailmaa, jossa huomasin valtaosan elävän tekemisen tilasta käsin. Heti kotiinpaluumatkalla sain todistaa multitaskaavaa kuskia, joka ajamisen ja kuulumistenvaihdon sivussa hoiti useamman työpuhelun. Monta asiaa vaikutti olevan mielen päällä ja kaikki piti saada heti vauhdilla tehtyä. Tunnistin kuskista stressi-minäni, jolla oli tarve tehdä pysähtymättä ja montaa asiaa kerralla, kiireen mielentilasta. Itseltäni oli nyt kadonnut kiireen tuntu, ei ollut enää mikään hoppu minnekään. Ei edes työpaikkani tiimi-illalliselle, jonne olin samana iltana vielä menossa ja josta olin myöhässä. Normaalisti olisin stressihöyryisenä juossut paikalle, mutta nyt valitsin mennä hitaasti. Kaikessa rauhassa.

Tiimi-illallisella huomasin, että työhuolia ja ristiriitoja ei enää ollut. Tilalla oli tyytyväinen, läsnäoleva mieli, hyvä olo. Hauskaa kyllä, työkaverinikin olivat muuttuneet hirmuisen rakastettaviksi. Mikä oli muuttunut viikontakaisesta? Se, että olin. Olin, olin, olin. Mieli täysin läsnä tässä hetkessä. Oma mielentilani heijasti sitä, mitä tilanteessa koin ja minkälaista energiaa ympärilleni välitin. Kun muuttaa itseään oman sisäisen harjoituksen kautta, oma kokemus ja maailma ympärillä muuttuu. Elämää alkaa katsoa toisenlaisten lasien läpi.

Olemisen kupla alkoi hiljalleen sulaa ja stressi tuli jälleen elämään mukaan. Hyvä niin, sillä myös stressiä tarvitaan, jotta saa asioita aikaiseksi. Liikaa tekemistä ei ole hyvä, mutta ei myöskään liikaa olemista. Vei aikansa, että opin tasapainottelemaan tekemisen ja olemisen välillä, niin että arjessa oli sopivasti eteenpäin vievää stressiä vs palauttavaa olemista.

Onko oma tekemisen ja olemisen tila arjessasi tasapainossa? Miltä sinusta tuntuu olla tekemisen vs olemisen tilassa?

Olen rakentanut kokemukseni ja käymieni koulutusten pohjalta Palautuminen osaksi arkea -verkkokurssin. Kurssi on sinulle, joka haluat suunnata stressiarjesta kohti arjessa palautumista. Kurssin harjoitukset kuljettavat sinua hiljalleen kohti olemisen ja tekemisen tasapainoa. Kurssikuvauksen äärelle pääset täältä.

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa LinkedInissä
Jaa Pinterestissä

Tässä blogissa rentoutus-, meditaatio- ja yin-jooga-yrittäjä, Palautumon perustaja Senni K. avaa omia kokemuksiaan ja kulkee mukanasi matkallasi kohti palautumista, olemista, mielen ja kehon harmoniaa. Haluan auttaa ihmisiä löytämään mielenrauhan ja hyvä olon keinoilla, joilla olen sen itse saavuttanut. Niin työssä kuin vapaa-ajalla. Kiitos, että saan olla auttamassa juuri sinua omalla polullasi!Palautumon uutiskirje