Sukellus yin-joogan maailmaan

Mitä yin-jooga on? Yin-joogassa sidekudokset, nivelet ja luut saavat harjoitusta asanoiden kautta, joissa ollaan n. 2-5 min. Harjoituksessa antaudutaan olemaan ja päästetään irti suorittamisesta. Yinissä ei ole merkitystä miltä asento näyttää, olennaista on että asana on omalle keholle sopiva, turvallinen ja että se tuntuu kohdealueella.

Voin todeta, että ensimmäiset kokemukseni yin-joogan parissa eivät olleet erityisen miellyttäviä. Olin hyvin kankea, joten asanat todella tuntuivat. Haastavinta oli malttaa pysyä paikallaan samassa asanassa useita minuutteja. Sisältä kumpusi epämiellyttävä tunne ja rauhaton mieli ei tykännyt pitkästä paikallaanolosta. Joku harjoituksessa kuitenkin kiehtoi, kenties sen tuoma haaste, tunnin rauha ja olo tunnin jälkeen herättivät kipinän jatkaa.

Myöhemmin koitti aika, jolloin yin-joogasta tuli säännöllinen stressaavan elämän tasapainottaja. Harjoitus toi kaivattua vastapainoa aktiiviseen työn ja liikunnantäyteiseen arkeen. Harjoitus ei ollut enää kärvistelyä, päinvastoin. Yin-tunti oli se hetki, jossa sai pääsi sulattamaan stressin pois, unohtamaan kaiken muun ja palautumaan.

Jokainen yin-jooga-asana tarjoaa mahdollisuuden kohdata ja hyväksyä kehon tuntemukset sellaisena kuin ne ovat. Asanat voivat tuntua mujeviltakin, mutta kun niistä lopulta pääsee pois – mikä helpotus! Yin-joogassa annetaan usein aikaa tunnustella asentojen jälkituntemuksia, ottaen pieniä breikkejä asanoiden välissä, ja ne ovat ainakin allekirjoittaneelle harjoitusten parasta antia. Keho voi asanasta lähtiessä tuntua rapsakalta, mutta pian voi huomata ihanaa nesteen virtausta kohdealueella.

Harjoituksesta lähtee usein eri ihmisenä pois kuin minkälaisena sen pariin on mennyt. Yin-joogan jälkeen olo on raukea ja ympäröivää maailmaa tarkkailee hyvän olon ja puhtaan tietoisuuden tilasta käsin. Jotkut kutsuvat harjoituksen jälkeistä olotilaa ’yin yoga high’ksi.

Tässä 15 minuutin yin-joogaharjoitus tuomaan päivääsi hetken harmoniaa:

Antoisia yin-joogahetkiä!

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa LinkedInissä
Jaa Pinterestissä

Tässä blogissa rentoutus-, meditaatio- ja yin-jooga-yrittäjä, Palautumon perustaja Senni K. avaa omia kokemuksiaan ja kulkee mukanasi matkallasi kohti palautumista, olemista, mielen ja kehon harmoniaa. Haluan auttaa ihmisiä löytämään mielenrauhan ja hyvä olon keinoilla, joilla olen sen itse saavuttanut. Niin työssä kuin vapaa-ajalla. Kiitos, että saan olla auttamassa juuri sinua omalla polullasi!Palautumon uutiskirje